Restaureren redt foto's

De oude foto's van uw geboorteplaats of het familiebedrijf dat uw overgrootvader nog heeft opgericht, ze zijn onv en vaak heel sfeerbepalend. Helaas zijn veel afbeeldingen in de loop der jaren beschadigd geraakt. Hoe ouder de foto's des te meer krassen en vlekken erop komen. Hoeken en randen raken gerafeld of ingescheurd. Ze vergelen en vervagen, de bovenlaag laat los. De foto's langzaam aan het vergaan!

Maar zulke waardevolle foto's roepen ongetwijfeld herinneringen op en u wilt vast bewaren voor volgende generaties. Ik help u die te koesteren door met veel zorg en aandacht er het beste mogelijke resultaat uit te halen. Red ze voor het te laat is! Laat ze restaureren en afdrukken op daarvoor bestemd fotopapier.

Telefoon, Ipad of tablet?

Kijkt u op een telefoon, Ipad of tablet, tap dan op de foto om te wisselen tussen de onbewerkt en bewerkte foto. U ziet langzaam de oude foto verschijnen en na eenmaal tikken de bewerking.


+ Beweeg het kruisje over foto om tussen de bewerkte en onbewerkte versie te wisselen.

Familieportret eind 19de eeuw
Familieportret eind 19de eeuw

Vlekken verwijderd, sommige delen ingekleurd en gereconstrueerd, gehele foto opgefrist, nieuwe compositie en nieuwe rand gemaakt.

De drie gebroeders
De drie gebroeders

Vlekjes en krassen verwijderd, overbelichting zoveel mogelijk gecorrigeerd, kleur wat warmer gemaakt voor een betere uitstraling.

Tijd voor koffie
Tijd voor koffie

De olievlekken horen natuurlijk bij de foto, maar de andere vlekken die er niet inhoren zijn weggehaald. De kleur past nu ook iets beter bij de koffie.

Drie Gezusters
Modelzussen

Niet alleen een uitgebreide retouchering, maar ook een moderne nieuwe fotorand gemaakt en de passpiegel verwijderd.

Afrikaans echtpaar
Afrikaans echtpaar

Naast een aantal standaardbewerkingen ook ontbrekende delen gereconstueerd en de "witte" rand in oude glorie hersteld. Kan weer jaren mee.

Ingekleurd
Ingekleurd

Niet alleen hersteld maar op verzoek van de opdrachtgeefster ook ingekleurd, het resultaat is uiteraard persoonlijk van aard!

100 jaar oud
100 jaar oud

Zeer arbeidsintensieve fotorestauratie, waarmee deze oude familiefoto nog net op tijd gered is van de definitieve ondergang.

Luchtfoto
Luchtfoto

Elk onderdeel van deze totaal verkleurde luchtfoto heeft in overleg met de client de oorspronkelijke kleur terug gekregen, net zoals toen!

Van den Hoek verhuizingen
Steenhouwers

Restauratie voor Van Ganzewinkel Natuursteen, deze leuke foto met de eigenaar en al het personeel. Hier is de foto juist zwart-wit gemaakt.

Brabantse vaders
Brabantse vaders

Het afgeknipte deel van een van de heren is weer zorgvuldig in de foto gereconstrueerd en vervolgen is de hele foto verder opgeknapt.

Jaren 70 familieportret
De jaren 50

Bedrijfs en huishouelijke activiteiten lagen vroeger erg dicht bij elkaar, zoals moeder de vrouw bij garagebedrijf Looymans in Vught.

Nienke
Nienke

Een recente maar toch flink beschadigde foto kan wel ook eens een restauratie gebruiken, zoals bij dit leuke portret. Optioneel is een glamourbwerking.

Van den Hoek verhuizingen
Van den Hoek verhuizingen

Naast de standaard handelingen een flinke beschadiging gereconstrueerd dmv een uitgebreide bewerking. Tevens licht sepia gemaakt.

Paard en wagen
Luchtschipdrama Doggersbank

Twee afgescheurde bladzijdes uit een boek, samengevoegd en ingekleurd. Zo krijgt deze mooie prent een nieuw gezicht.

Portret in schotel
Slagerij

Een bedrijfsfoto van lang geleden! De trotse eigenaar poseert weer trots en na een flinke opknapbeurt vooral onbeschadigd voor de "vleeschhouwery"